top of page

... jij kan vliegen !

Een vlinder als symbool ...

 

Kinderen de kans geven om te groeien tot een mooie vlinder door middel van een specifieke en op maat gemaakte begeleiding.

 

Maak kennis met onze praktijk: “fladder” gerust wat rond. 

Lore Copermans, logopediste 

In 2016 studeerde Lore af als professionele bachelor in de logopedie. Ze volgde haar opleiding aan de Thomas More Hogeschool te Antwerpen. Tijdens haar opleiding liep Lore stage in een zelfstandige praktijk te Genk, het revalidatiecentrum van het Jessa Ziekenhuis in Herk-de-Stad en bij Eureka Onderwijs (een school die intensieve begeleiding biedt aan leerlingen met leerproblemen) te Kessel-Lo.

Na haar studies ging ze aan het werk als zelfstandige logopediste in de logopedische groepspraktijk Maaike Hebbrecht te Tongeren. Lore werkt er samen met vier collega's. Ze geeft zowel therapie op school als in de praktijk. 

 

Regelmatig bijscholen is een must. Lore koos ervoor om werken te combineren met de postgraduaatsopleiding ‘Leerstoornissen’ (2019-2020). Ze heeft op die manier up-to-date expertise binnen het domein van leerstoornissen (lezen, spelling en rekenen). 

Lore is lid van de Vlaamse Vereniging voor Logopedisten. Dit is de wettelijk erkende beroepsvereniging.

 

Met haar creativiteit, geduld, inlevingsvermogen en fantasie wil Lore ervoor zorgen dat ieder kind zich goed voelt tijdens de begeleiding. Allerlei creatieve vormen kunnen ervoor zorgen dat de kinderen leren, uitgedaagd worden en groeien ... tot een mooie vlinder.

Bo Catry, logopediste en deglutologe

In juni 2021 studeerde Bo af als “Master Logopedische Wetenschappen” aan de KU Leuven. Tijdens haar opleiding liep Bo stage in het Psychiatrisch Ziekenhuis Asster in

Sint-Truiden en in de zelfstandige praktijk van Lore Copermans. Na die leerrijke stage-ervaring, mocht Bo na haar opleiding starten als logopediste in de praktijk. 

Gedurende haar opleiding in Leuven werd Bo’s interesse voor slikstoornissen of ‘dysfagie’ sterk aangewakkerd. Om die reden besloot ze zich verder te specialiseren in dit domein, via de Manama (Master-na-Master) ‘Deglutology’ aan de KU Leuven. Dit diploma behaalde ze in juni 2022.

 

Tijdens haar opleiding mocht ze ook observeren en participeren in het Universitair Ziekenhuis campus Gasthuisberg (Leuven), om meer te weten te komen over de diagnostiek en behandeling van slikstoornissen bij volwassenen en kinderen.

In de praktijk van Lore Copermans behandelt Bo zowel kinderen en volwassenen met slikstoornissen als kinderen met leerstoornissen (lezen, spelling en rekenen) of taalproblemen. Met haar aanstekelijk enthousiasme en leuke werkvormen helpt ook Bo de kinderen groeien ... tot een mooie vlinder.

bottom of page